Szanowni Państwo,

 

W dniach 9-13 października 2023 r. trzy studentki Wyższej Szkoły Inżynierii i Zdrowia w Warszawie: Kinga Czrnomska, Aleksandra Tomaszewska oraz Marta Niziołek z kierunku Dietetyka (studia magisterskie) – przebywały na Mieszanym programie intensywnym organizowanym przez University of Porto, Universidade de Vigo i Ghent University: BIP “RADL4NT – Tradition in Culinary Innovation.

 

 porto  vigo  gent

 

 

Mieszany program intensywny: BIP “RADL4NT – Tradition in Culinary Innovation” zorganizowany przez University of Porto, Universidade de Vigo i Ghent University obejmował wykłady online oraz dni na miejscu w Portugalii w dniach 9-13 października 2023 r. Program dotyczył dziedzictwa kulinarnego oraz roli, jaką w jego kształtowaniu odgrywają istniejące zasoby naturalne, tradycyjne praktyki rolnicze oraz zasoby handlowe lokalnych przedsiębiorców. Wykłady i ćwiczenia prezentowały dziedzictwo kulinarne jako niewyczerpane źródło wiedzy o tym, jakie produkty warto spożywać przy każdej okazji, jak je przetwarzać i łączyć, a także o społecznej wartości posiłków. Program oprócz interesujących wykładów obejmował zajęcia praktyczne i wizyty w lokalnych zakładach produkcyjnych i przetwórczych.

 

Gorąco zapraszamy do zapoznania się z relacją Naszych studentek :)

 

Do pobrania prezentacja Naszych studentek: pobierz