DIETETYKA
POZIOM KSZTAŁCENIA: STUDIA PODYPLOMOWE
CZAS TRWANIA: 1 ROK
REKRUTACJA na semestr zimowy 2024/2025 trwa od 15 marca 2024 r. do 31 października 2024r.
ABSOLWENT STUDIÓW PODYPLOMOWYCH NA KIERUNKU DIETETYKA:
- posiada wiedzę w zakresie norm żywieniowych, klasyfikacji diet, zasad ich sporządzania
- zna metody oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia u dzieci, młodzieży, osób dorosłych i seniorów
- zna i rozumie znaczenie zdrowego stylu życia, promocji zdrowia i właściwego odżywiania w profilaktyce chorób społecznych i dietozależnych oraz zna mechanizm działania i wpływ aktywności ruchowej na organizm
- potrafi przeprowadzić wywiad żywieniowy i udzielać porady dietetycznej
- potrafi określić wartość odżywczą i energetyczną pożywienia i typowych potraw
- potrafi w sposób komunikatywny wyjaśnić klientowi, jego rodzinie lub grupie istotę problemu i zaproponować właściwe rozwiązania żywieniowe
- potrafi prowadzić dokumentację opisującą podejmowane decyzje z wykorzystaniem programów komputerowych
- potrafi krytycznie oceniać działania własne i cudze oraz akceptować opinie zespołu lub innych specjalistów
- jest świadomy własnych ograniczeń, potrafi zwrócić się o pomoc do innych specjalistów w trosce o dobro klienta oraz potrafi skutecznie zasugerować klientowi potrzebę konsultacji medycznej
CZESNE
MOŻLIWOŚĆ ROZŁOŻENIA CZESNEGO NA 2 lub 4 RATY
I SEMESTR | II SEMESTR | |
---|---|---|
OPŁATA ZA SEMESTR |
5000 ZŁ (dotyczy 1 raty) 5500 ZŁ (dotyczy 2/4 rat) |
5000 ZŁ (dotyczy 1 raty) 5500 ZŁ (dotyczy 2/4 rat) |