DIETETYKA KLINICZNA
POZIOM KSZTAŁCENIA: STUDIA PODYPLOMOWE
CZAS TRWANIA: 1 ROK
REKRUTACJA na semestr zimowy 2024/2025 trwa od 15 marca 2024 r. do 31 października 2024r.
ABSOLWENT STUDIÓW PODYPLOMOWYCH NA KIERUNKU DIETETYKA KLINICZNA:
- zna etapy planowania i wdrażania planów żywieniowych pod kierunkiem lekarza specjalisty
- zna i charakteryzuje rodzaje diet leczniczych, wspomagających leczenie chorób przewlekłych
- rozumie wzajemne relacje między chorobami przewlekłymi, a stanem odżywienia i potrafi zaplanować i zastosować żywienie właściwe do zaburzeń metabolicznych spowodowanych chorobą
- potrafi dokonać wyboru prawidłowej diety ze względu na stan kliniczny diagnozowanej osoby
- diagnozuje zmiany w funkcjonowaniu organizmu w sytuacji zaburzenia jego homeostazy
- potrafi samodzielnie rozwiązać problem interakcji leków z pożywieniem, witaminami, składnikami mineralnymi, suplementami diety oraz używkami
- potrafi wdrożyć procedury z zakresu dietoprofilaktyki i dietoterapii wybranych chorób niezakaźnych i żywieniowo zależnych
- jest świadomy własnych ograniczeń, potrafi zwrócić się o pomoc do innych specjalistów w trosce o dobro klienta oraz potrafi skutecznie zasugerować klientowi potrzebę konsultacji medycznej
- rozumie potrzebę ciągłego doskonalenia zawodowego
CZESNE
MOŻLIWOŚĆ ROZŁOŻENIA CZESNEGO NA 2 lub 4 RATY
I SEMESTR | II SEMESTR | |
---|---|---|
OPŁATA ZA SEMESTR |
5000 ZŁ (dotyczy 1 raty) 5500 ZŁ (dotyczy 2/4 rat) |
5000 ZŁ (dotyczy 1 raty) 5500 ZŁ (dotyczy 2/4 rat) |