ID WYDARZENIA: | WD1 |
DATA: | 20.10.2021 |
GODZINA: | 10:00 |
FORMA: | WARSZTAT |
LOKALIZACJA: | ONLINE |
PROWADZĄCY: |
mgr inż. Sebastian Tatarek Konsultant branży Beauty & Health z 20-letnim doświadczeniem zawodowym, szkoleniowiec i wykładowca, CEO w firmie COSMED Consulting Tytuł mgr inż. uzyskał na wydziale Żywienia Człowieka i Nauk Konsumenckich Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego. Poza tym ukończył studia podyplomowe Marketingowego Zarządzania Przedsiębiorstwem (Agencja Rozwoju Gospodarczego - Centrum Kształcenia Kadr Menedżerskich) w 2004 roku, w 2007 roku podyplomowe studia Public Relations na Uniwersytecie Warszawskim oraz w 2010 r. w Wyższej Szkole Zawodowej Kosmetyki i Pielęgnacji Zdrowia, podyplomowe studia w zakresie Stosowania, Wytwarzania i Oceny Wyrobów Kosmetycznych. Od ponad 17 lat związany z szeroko rozumianą branżą kosmetyczno-medyczną. Wprowadził na rynek wiele marek, uruchomił salony usług beauty, opracował i wdrożył nowatorskie koncepty biznesowe. Wprowadził także na rynek własną markę produktów adresowaną do salonów kosmetycznych i Spa, która obejmuje specjalistyczne kosmetyki i urządzenia. |
OPIS WYDARZENIA: |
Śniadanie to dobry początek dnia! To pierwszy posiłek każdego dnia więc nie jest obojętne |
REJESTRACJA: | |
ZAPISY GRUPOWE: | W przypadku zapisów grupowych, prosimy o kontakt nauczyciela / koordynatora szkoły: mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. |
ID WYDARZENIA: | WD5 |
DATA: | 26.11.2021 |
GODZINA: | 10:00 |
FORMA: | WARSZTAT ONLINE |
LOKALIZACJA: | PLATFORMA ClickMeeting |
PROWADZĄCY: |
mgr inż. Sebastian Tatarek Tytuł mgr inż. uzyskał na wydziale Żywienia Człowieka i Nauk Konsumenckich Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego. Poza tym ukończył studia podyplomowe Marketingowego Zarządzania Przedsiębiorstwem (Agencja Rozwoju Gospodarczego - Centrum Kształcenia Kadr Menedżerskich) w 2004 roku, w 2007 roku podyplomowe studia Public Relations na Uniwersytecie Warszawskim oraz w 2010 r. w Wyższej Szkole Zawodowej Kosmetyki i Pielęgnacji Zdrowia, podyplomowe studia w zakresie Stosowania, Wytwarzania i Oceny Wyrobów Kosmetycznych. Od ponad 17 lat związany z szeroko rozumianą branżą kosmetyczno-medyczną. Wprowadził na rynek wiele marek, uruchomił salony usług beauty, opracował i wdrożył nowatorskie koncepty biznesowe. Wprowadził także na rynek własną markę produktów adresowaną do salonów kosmetycznych i Spa, która obejmuje specjalistyczne kosmetyki i urządzenia. |
OPIS WYDARZENIA: |
Masło czy margaryna? Olej palmowy, oliwa z oliwek a może olej rzepakowy – co lepsze, kiedy i dlaczego? Gdzie właściwie znajduje się tłuszcz w żywności, czy to tylko ten widoczny g gołym okiem? Czy potrzebuję aby w moich posiłkach był obecny tłuszcz? Jaka jest różnica między tłuszczami nasyconymi a nienasyconymi. Kwasy tłuszczowe omega-3 i ich znaczenie dla organizmu. Co właściwie wiesz o tłuszczach? Prowadzący wyjaśni te oraz inne istotne kwestie związane z tłuszczami obecnymi w żywności. |
REJESTRACJA: | REJESTRACJA ONLINE |
ID WYDARZENIA: | WD06 |
DATA: | 22.11.2021 |
GODZINA: | 12:00 |
FORMA: | ONLINE |
LOKALIZACJA: | Platforma ClickMeeting |
PROWADZĄCY: |
mgr Justyna Mizera dietetyk sportowy, od 2009 r. zbilansowała ponad 3000 diet dla sportowców różnych dyscyplin sportowych, a także dla osób zmagających się z nadwagą, otyłością i chorobami metabolicznymi. |
OPIS WYDARZENIA: |
Białko - substrat wokół którego krąży wiele mitów, sprzyja budowaniu masy, czy odchudzaniu, można jeść do woli, czy lepiej trzymać się tzw. minimum białkowego? Czy białko zwierzęce i roślinne są tak samo wartościowe? Na te i wiele innych pytań postaram się odpowiedzieć w czasie spotkania on line; serdecznie zapraszam, bo zawsze lepiej wiedzieć niż nie wiedzieć; |
REJESTRACJA: | |
ZAPISY GRUPOWE: | W przypadku zapisów grupowych, prosimy o kontakt nauczyciela / koordynatora szkoły: mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. |
ID WYDARZENIA: | WD4 |
DATA: | 09.12.2021 |
GODZINA: | 10:00 |
FORMA: | WARSZTAT ONLINE |
LOKALIZACJA: | Click meeting |
PROWADZĄCY: | Ewa Czekirda - Dietetyczka z 10 letnim doświadczeniem, od blisko 20 lat zafascynowana tematyką odżywiania człowieka. Propagatorka odżywiania skoncentrowanego na indywidualnych potrzebach. Zdecydowana przeciwniczka diet cud. |
OPIS WYDARZENIA: |
Celem warsztatów jest zwrócenie uwagi młodzieży na niesamowite właściwości odżywcze tej grupy żywności. Pokazanie jak owoce i warzywa fantastycznie się sprawdzają przy wielu problemach okresu dojrzewania: problemy skórne, trądzik, zaburzenia gospodarki hormonalnej, problemy z masą ciała, depresja. Poruszony zostanie również temat naturalnego wspomagania zdrowia jeżeli w żywieniu nastolatków jest zbyt mało warzyw i owoców. |
REJESTRACJA: | REJESTRACJA ONLINE platforma ClickMeeting |
ZAPISY GRUPOWE: | W przypadku zapisów grupowych, prosimy o kontakt nauczyciela / koordynatora szkoły: mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. |
ID WYDARZENIA: | WD07 |
DATA: | 08.11.2021 |
GODZINA: | 14:00 |
FORMA: | ONLINE |
LOKALIZACJA: | Platforma ClickMeeting |
PROWADZĄCY: |
mgr Justyna Mizera dietetyk sportowy, od 2009 r. zbilansowała ponad 3000 diet dla sportowców różnych dyscyplin sportowych, a także dla osób zmagających się z nadwagą, otyłością i chorobami metabolicznymi. |
OPIS WYDARZENIA: |
Chleb owiany złą sławą, a każdy go lubi. Kto może spożywać chleb, w czyjej diecie powinien być ograniczony i czy ciemna wersja to na pewno ta zdrowsza i odpowiednia dla każdego konsumenta? Składniki odżywcze i walory oraz wady pieczywa w kontekście naszej diety. Na te i wiele innych pytań postaram się odpowiedzieć w czasie spotkania on line; serdecznie zapraszam, bo zawsze lepiej wiedzieć niż nie wiedzieć; |
REJESTRACJA: | |
ZAPISY GRUPOWE: | W przypadku zapisów grupowych, prosimy o kontakt nauczyciela / koordynatora szkoły: mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. |