K banner wydarzenia robocze4 

ID WYDARZENIA: LCHŻ02
DATA: 14.01.2022
GODZINA: 12:00
FORMA: STACJONARNIE
LOKALIZACJA: Kampus 1 ul. Bitwy Warszawskiej 1920r. nr 18
PROWADZĄCY:

 mgr inż. Mateusz Gemba

Specjalista ds. żywienia człowieka i oceny żywności, auditor wewnętrzny systemu HACCP z uwzględnieniem BRC v.7 i IFS v.6 oraz ISO 22000, doktorant w Instytucie Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW w Warszawie, nauczyciel i wykładowca akademicki. Uczestnik licznych projektów naukowych oraz konferencji. Pracę doktorską realizuje w zakresie jakości żywności i żywienia. Główne zainteresowania naukowe to: wpływ bioaktywnych składników żywności na organizm człowieka, dietoterapia wybranych schorzeń oraz mikrobiologia żywności.

OPIS WYDARZENIA:

Celem warsztatów jest zapoznanie słuchaczy z profilem kwasów tłuszczowych występujących w chipsach oraz ich wpływie na organizm człowieka. Uczestniczy będą mieli możliwość poznać metody fizykochemiczne oznaczania zawartości tłuszczu w chipsach.

REJESTRACJA:

REJESTRACJA ONLINE

ZAPISY GRUPOWE: W przypadku zapisów grupowych, prosimy o kontakt nauczyciela / koordynatora szkoły: mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

K banner wydarzenia robocze5 

ID WYDARZENIA: LCHŻ03
DATA: 25.02.2022
GODZINA: 10:00
FORMA: STACJONARNIE
LOKALIZACJA: Kampus 1 ul. Bitwy Warszawskiej 1920r. nr 18
PROWADZĄCY:

 mgr inż.. Mateusz Gemba

Specjalista ds. żywienia człowieka i oceny żywności, auditor wewnętrzny systemu HACCP z uwzględnieniem BRC v.7 i IFS v.6 oraz ISO 22000, doktorant w Instytucie Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW w Warszawie, nauczyciel i wykładowca akademicki. Uczestnik licznych projektów naukowych oraz konferencji. Pracę doktorską realizuje w zakresie jakości żywności i żywienia. Główne zainteresowania naukowe to: wpływ bioaktywnych składników żywności na organizm człowieka, dietoterapia wybranych schorzeń oraz mikrobiologia żywności.

 

 OPIS WYDARZENIA:
 Celem warsztatów jest zapoznanie słuchaczy z właściwościami i wartościami żywieniowymi miodów oraz ocena i porównanie wybranych wskaźników jakościowych miodów naturalnych i sztucznych.
REJESTRACJA:

REJESTRACJA ONLINE

ZAPISY GRUPOWE: W przypadku zapisów grupowych, prosimy o kontakt nauczyciela / koordynatora szkoły: mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.


 

ID WYDARZENIA: LCHŻ05
DATA: 18.11.2021
GODZINA: 14:00
FORMA: Labolatorium Online
LOKALIZACJA: ClickMeeting
PROWADZĄCY:

 

dr inż. Magdalena Garbolińska 

Mikrobiolog z wieloletnim doświadczeniem w obszarze zapewnienia i nadzorowania kontroli jakości w przemyśle, w szczególności w branży kosmetycznej.
Wieloletni pracownik akredytowanego laboratorium badania kosmetyków i żywności. Osoba posiadająca doświadczenie i uprawnienia we wdrażaniu, nadzorowaniu i przeprowadzaniu audytów z zakresu systemów jakościowych opartych na wymaganiach norm: ISO 22000/HACCP, ISO 22716, ISO 9001, ISO 17025, oraz standardu BRC i IFS. Autorka opracowań, artykułów branżowych, wykładowca akademicki a także prelegent i szkoleniowiec z zakresu mikrobiologii przemysłowej, legislacji, audytowania systemów zarządzania w przemyśle spożywczym i kosmetycznym oraz higieny procesów produkcyjnych.

Obecnie Dyrektor Laboratorium Kosmetycznego w firmie JARS S.A.
   
REJESTRACJA: REJESTRACJA ONLINE 
ZAPISY GRUPOWE: W przypadku zapisów grupowych, prosimy o kontakt nauczyciela / koordynatora szkoły: mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

K banner wydarzenia robocze6 

ID WYDARZENIA: LCHŻ04
DATA: 25.03.2022
GODZINA: 10:00
FORMA: STACJONARNIE
LOKALIZACJA: Kampus 1 ul. Bitwy Warszawskiej 1920r. nr 18
PROWADZĄCY:

 mgr inż. Mateusz Gemba

Specjalista ds. żywienia człowieka i oceny żywności, auditor wewnętrzny systemu HACCP z uwzględnieniem BRC v.7 i IFS v.6 oraz ISO 22000, doktorant w Instytucie Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW w Warszawie, nauczyciel i wykładowca akademicki. Uczestnik licznych projektów naukowych oraz konferencji. Pracę doktorską realizuje w zakresie jakości żywności i żywienia. Główne zainteresowania naukowe to: wpływ bioaktywnych składników żywności na organizm człowieka, dietoterapia wybranych schorzeń oraz mikrobiologia żywności.

 OPIS WYDARZENIA:  

Celem warsztatów jest zapoznanie słuchaczy z właściwościami przeciwutleniającymi herbat i wpływie ich spożycia na organizm człowieka oraz oznaczenie związków bioaktywnych herbat metodą spektrofotometrii UV-VIS.

REJESTRACJA:

REJESTRACJA ONLINE

ZAPISY GRUPOWE: W przypadku zapisów grupowych, prosimy o kontakt nauczyciela / koordynatora szkoły: mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

K banner wydarzenia robocze32 

ID WYDARZENIA: LCHŻ06
DATA: 08.12.2021
GODZINA: 11:00
FORMA: WARSZTAT ONLINE/ Stacjonarnie
LOKALIZACJA: Platforma Clickmeeting / Kampus 1 Bitwy Warszawskiej 1920r 18
PROWADZĄCY:

 

prof. dr hab. Krzystyniak Krzysztof

Biochemik i toksykolog, absolwent Uniwersytetu Warszawskiego, długoletni wykładowca Uniwersytetu Quebec w Montrealu (Kanada). Stypendysta Instytutu Armand-Frappier/CNRS w Kanadzie oraz francuskiego Ministerstwa Szkolnictwa, Uniwersytetu Medyczny Claude Bernard w Lyonie. Uczestniczył w europejskich szkołach międzynarodowych FEBS, EMBO, ICRO, organizowanych przez uniwersytety w Londynie, Glasgow, Leiden, Compiegne i w Utrechcie. Brał udział w opracowaniu ekspertyz w programach FP6 i FP7 Komisji Europejskiej (Bruksela). Współpracuje z wydawnictwem „Medyk” (Warszawa), jest biegłym sądowym w dziedzinie toksykologii. Autor około 120 publikacji naukowych i ponad 20 książek w jęz. angielskim, francuskim i polskim. Wykładane moduły: • Biochemia i biologia molekularna • Diabetologia • Biochemia ogólna i żywności

OPIS :

Pierwszy komercyjny produkt GMO, pomidor flav-savr pojawił się na półkach sklepowych już w 1994 r. Od tego przełomu ewolucję technologii i produktów GMO można porównać do skoku jakościowego w lotnictwie: od drewnianego samolociku braci Wright do super-nowoczesnego jumbo-jeta. A jednak oponentów i przeciwników "majstrowania w genach" jest sporo. Dlaczego nawet świat nauki jest podzielony na zwolenników i przeciwników GMO?

Zapraszamy na spotkanie z profesorem K.L. Krzystyniakiem, biochemikiem który zajmował się biologią molekularną kwasów nukleinowych w Kanadzie, a obecnie wykłada na naszej Uczelni.

REJESTRACJA: REJESTRACJA ONLINE
ZAPISY GRUPOWE: W przypadku zapisów grupowych, prosimy o kontakt nauczyciela / koordynatora szkoły: mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.