ID WYDARZENIA: | LCHŻ02 |
DATA: | 14.01.2022 |
GODZINA: | 12:00 |
FORMA: | STACJONARNIE |
LOKALIZACJA: | Kampus 1 ul. Bitwy Warszawskiej 1920r. nr 18 |
PROWADZĄCY: |
mgr inż. Mateusz Gemba Specjalista ds. żywienia człowieka i oceny żywności, auditor wewnętrzny systemu HACCP z uwzględnieniem BRC v.7 i IFS v.6 oraz ISO 22000, doktorant w Instytucie Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW w Warszawie, nauczyciel i wykładowca akademicki. Uczestnik licznych projektów naukowych oraz konferencji. Pracę doktorską realizuje w zakresie jakości żywności i żywienia. Główne zainteresowania naukowe to: wpływ bioaktywnych składników żywności na organizm człowieka, dietoterapia wybranych schorzeń oraz mikrobiologia żywności. |
OPIS WYDARZENIA: |
Celem warsztatów jest zapoznanie słuchaczy z profilem kwasów tłuszczowych występujących w chipsach oraz ich wpływie na organizm człowieka. Uczestniczy będą mieli możliwość poznać metody fizykochemiczne oznaczania zawartości tłuszczu w chipsach. |
REJESTRACJA: | |
ZAPISY GRUPOWE: | W przypadku zapisów grupowych, prosimy o kontakt nauczyciela / koordynatora szkoły: mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. |
ID WYDARZENIA: | LCHŻ03 |
DATA: | 25.02.2022 |
GODZINA: | 10:00 |
FORMA: | STACJONARNIE |
LOKALIZACJA: | Kampus 1 ul. Bitwy Warszawskiej 1920r. nr 18 |
PROWADZĄCY: |
mgr inż.. Mateusz Gemba Specjalista ds. żywienia człowieka i oceny żywności, auditor wewnętrzny systemu HACCP z uwzględnieniem BRC v.7 i IFS v.6 oraz ISO 22000, doktorant w Instytucie Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW w Warszawie, nauczyciel i wykładowca akademicki. Uczestnik licznych projektów naukowych oraz konferencji. Pracę doktorską realizuje w zakresie jakości żywności i żywienia. Główne zainteresowania naukowe to: wpływ bioaktywnych składników żywności na organizm człowieka, dietoterapia wybranych schorzeń oraz mikrobiologia żywności.
|
OPIS WYDARZENIA: |
Celem warsztatów jest zapoznanie słuchaczy z właściwościami i wartościami żywieniowymi miodów oraz ocena i porównanie wybranych wskaźników jakościowych miodów naturalnych i sztucznych. |
REJESTRACJA: | |
ZAPISY GRUPOWE: | W przypadku zapisów grupowych, prosimy o kontakt nauczyciela / koordynatora szkoły: mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. |
ID WYDARZENIA: | LCHŻ05 |
DATA: | 18.11.2021 |
GODZINA: | 14:00 |
FORMA: | Labolatorium Online |
LOKALIZACJA: | ClickMeeting |
PROWADZĄCY: |
dr inż. Magdalena Garbolińska Mikrobiolog z wieloletnim doświadczeniem w obszarze zapewnienia i nadzorowania kontroli jakości w przemyśle, w szczególności w branży kosmetycznej. Obecnie Dyrektor Laboratorium Kosmetycznego w firmie JARS S.A.
|
REJESTRACJA: | REJESTRACJA ONLINE |
ZAPISY GRUPOWE: | W przypadku zapisów grupowych, prosimy o kontakt nauczyciela / koordynatora szkoły: mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. |
ID WYDARZENIA: | LCHŻ04 |
DATA: | 25.03.2022 |
GODZINA: | 10:00 |
FORMA: | STACJONARNIE |
LOKALIZACJA: | Kampus 1 ul. Bitwy Warszawskiej 1920r. nr 18 |
PROWADZĄCY: |
mgr inż. Mateusz Gemba Specjalista ds. żywienia człowieka i oceny żywności, auditor wewnętrzny systemu HACCP z uwzględnieniem BRC v.7 i IFS v.6 oraz ISO 22000, doktorant w Instytucie Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW w Warszawie, nauczyciel i wykładowca akademicki. Uczestnik licznych projektów naukowych oraz konferencji. Pracę doktorską realizuje w zakresie jakości żywności i żywienia. Główne zainteresowania naukowe to: wpływ bioaktywnych składników żywności na organizm człowieka, dietoterapia wybranych schorzeń oraz mikrobiologia żywności. |
OPIS WYDARZENIA: |
Celem warsztatów jest zapoznanie słuchaczy z właściwościami przeciwutleniającymi herbat i wpływie ich spożycia na organizm człowieka oraz oznaczenie związków bioaktywnych herbat metodą spektrofotometrii UV-VIS. |
REJESTRACJA: | |
ZAPISY GRUPOWE: | W przypadku zapisów grupowych, prosimy o kontakt nauczyciela / koordynatora szkoły: mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. |
ID WYDARZENIA: | LCHŻ06 |
DATA: | 08.12.2021 |
GODZINA: | 11:00 |
FORMA: | WARSZTAT ONLINE/ Stacjonarnie |
LOKALIZACJA: | Platforma Clickmeeting / Kampus 1 Bitwy Warszawskiej 1920r 18 |
PROWADZĄCY: |
prof. dr hab. Krzystyniak Krzysztof Biochemik i toksykolog, absolwent Uniwersytetu Warszawskiego, długoletni wykładowca Uniwersytetu Quebec w Montrealu (Kanada). Stypendysta Instytutu Armand-Frappier/CNRS w Kanadzie oraz francuskiego Ministerstwa Szkolnictwa, Uniwersytetu Medyczny Claude Bernard w Lyonie. Uczestniczył w europejskich szkołach międzynarodowych FEBS, EMBO, ICRO, organizowanych przez uniwersytety w Londynie, Glasgow, Leiden, Compiegne i w Utrechcie. Brał udział w opracowaniu ekspertyz w programach FP6 i FP7 Komisji Europejskiej (Bruksela). Współpracuje z wydawnictwem „Medyk” (Warszawa), jest biegłym sądowym w dziedzinie toksykologii. Autor około 120 publikacji naukowych i ponad 20 książek w jęz. angielskim, francuskim i polskim. Wykładane moduły: • Biochemia i biologia molekularna • Diabetologia • Biochemia ogólna i żywności |
OPIS : |
Pierwszy komercyjny produkt GMO, pomidor flav-savr pojawił się na półkach sklepowych już w 1994 r. Od tego przełomu ewolucję technologii i produktów GMO można porównać do skoku jakościowego w lotnictwie: od drewnianego samolociku braci Wright do super-nowoczesnego jumbo-jeta. A jednak oponentów i przeciwników "majstrowania w genach" jest sporo. Dlaczego nawet świat nauki jest podzielony na zwolenników i przeciwników GMO? Zapraszamy na spotkanie z profesorem K.L. Krzystyniakiem, biochemikiem który zajmował się biologią molekularną kwasów nukleinowych w Kanadzie, a obecnie wykłada na naszej Uczelni. |
REJESTRACJA: | REJESTRACJA ONLINE |
ZAPISY GRUPOWE: | W przypadku zapisów grupowych, prosimy o kontakt nauczyciela / koordynatora szkoły: mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. |